Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar

Gyengénlátó Változat

A Phoenix Mecano Kecskemét Kft-nél is jártak a 24 órás logisztikai verseny résztvevői

A Phoenix Mecano Kecskemét Kft-nél is jártak a 24 órás logisztikai verseny résztvevőiRendhagyó módon, egy 24 órás logisztikai versennyel népszerűsítette a Pallasz Athéné Egyetem a 2017/2018-as tanévben induló logisztikai mérnök alapképzését. A pénteken kezdődött verseny résztvevőinek egyik állomása a Phoenix Mecano Kecskemét Kft. Szent István körúti telephelye volt, ahol a teljesen automatizált 5 ezer négyzetméteres logisztikai központot tekintették meg.

Van jövője a logisztikusoknak, főleg Kecskeméten. A világkereskedelem változása miatt egyre nagyobb ugyanis rájuk az igény, egyre több vállalkozás keresi őket városunkban is. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a frissen végzett logisztikusok azonnal munkát kapnak. Kiváló példa erre a Phoenix Mecano Kecskemét Kft. logisztikai központja, amit Rácz László, a logisztikai központ vezetője és Horváth Ferenc, a logisztikai központ helyettes vezetője mutattak be a fiataloknak.

A lélegzetelállítónak bátran mondható épület 4.600 négyzetméter, 30 méter magas, 140 méter hosszú és mintegy 20 méter széles. Az épület két fő részből áll: egy teljesen automata raktárból és egy logisztikai csarnokból. A raktár két részre tagozódik. Az egységek külön-külön is használhatók, illetve a második szinten összeköthetők. A raktárrészben egy teljesen automata raklapkezelőt üzemel. A raktár kezdetben 10 ezer darab raklap számára biztosított helyet, a kapacitás azonban 14 ezer darabra bővíthető.

forrás: keol.hu - 2017. 01. 28.
képgaléria 

Partnereink