Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar

Gyengénlátó Változat

Felsőoktatási szakképzések a Neumann János Egyetemen

TÁJÉKOZTATÁS A FELVÉTELIRŐL

 Jelentkezés feltétele: A felvételi eljárás évében vagy korábban szerzett érettségi bizonyítvány.

Jelentkezés módja: Elektronikusan jelentkezhet az „e-felvételi” oldalon a felvételi eljárási díj egyidejűleg való átutalásával.

További tájékoztatást itt talál az e-felviteliről: http://www.felvi.hu/felveteli/efelveteli

Vagy jelentkezhet írásban a „Felsőoktatási felvételi jelentkezési lap” formanyomtatvány kitöltésével és az ehhez mellékelt készpénz-átutalási (csekk) befizetésével.

Teljes körű útmutatást talál a „Felsőoktatási felvételi tájékoztató” című kiadványban vagy annak elektronikus változatában a www.felvi.hu oldalon.

Jelentkezés határideje a szeptemberben induló képzésekre: minden év februárjában az „általános” felsőoktatási felvételi eljárás keretében. (2018. február 15.)

Felvételi követelmény: bármely két érettségi tárgy 

A 2018. szeptemberében induló képzések esetében minimum 240 pontot kell szereznie a jelentkezőknek a felvételin. Az egyes intézmények, egyes szakjain a ponthatár természetesen ennél lehet magasabb. 

Pótfelvételi: Akik februárban nem jelentkeztek vagy jelentkeztek, de felvételt nem nyertek az általános felvételi eljárás keretében azok „pótfelvételi” eljárásban vehetnek részt. A pótfelvételi eljárás várhatóan július végén kerül meghirdetésre a www.felvi.hu oldalon. Az eljárás során csak egy felsőoktatási intézménybe, csak egy képzésre és csak önköltséges helyekre lehet jelentkezni!TÁJÉKOZTATÁS A KÉPZÉSRŐL

A képzés hossza: 2 év (4 félév)

A képzés költségei: aki nem jut be államilag finanszírozott helyre, az aktuális meghatározott önköltséget kell fizetnie (megtalálható az aktuálisan meghirdetett szakoknál)

A képzéssel megszerezhető végzettség: szakmai oklevél

A felsőoktatási szakképzés előnyei:

  • Hogyha Ön a középiskolai tanulmányait tovább kívánja bővíteni, itt a helye az intézményünkben.
  • Hogyha Ön felsőoktatási tanulmányokat kíván folytatni, de még ez az elhatározása nem elég erős felsőoktatási szakképzéseink keretében kipróbálhatja magát és intézményünket.
  • Hogyha az Ön pontszámai nem érik el az alapképzés felvételi pontszámát ne keseredjen el! Javasoljuk, hogy vegyen részt felsőoktatási szakképzésünkben melynek elvégzésével Ön plusz felvételi pontszámokhoz juthat, így megalapozva továbbtanulását alapszakjainkon.
  • Két év alatt elsajátíthat egy gyakorlatorientált szakmát.
  • Minőségi oktatásban vehet részt, ahol főiskolai oktatók fejlesztik képességeit, kompetenciáit.
  • Főiskolai polgárrá válásakor (sikeres felvételi után) intézményünk összes szolgáltatását igénybe veheti.

 


TOVÁBBI TÁJÉKOZTATÓK

Felsőoktatási szakképzésre a 2017-es felvételi eljárásban az a jelentkező vehető fel, akinek a felvételi pontszáma eléri a 240 pontot. Ebbe a jogszabályi minimum pontszámba az emelt szintű érettségiért járó többletpontok beszámítanak, de a más jogcímen adható többletpontok nem! A felvételi pontok a középiskolai utolsó két év végi, valamint az érettségi bizonyítványban található eredményeiből kerülnek kiszámításra. Itt kaphat segítséget felvételi pontjai kiszámításához.

Szállás: Csak „nappali” munkarendű hallgatók számára, kollégiumi felvételi pályázattal lehetséges a szálláshoz jutás. A Kollégiumról további információ itt található.

Utazási kedvezmény: A Diákigazolvány használattal igénybe vehető utazási kedvezmények biztosítottak. Bővebb tájékoztató itt található.

Ösztöndíjak: „Tanulmányi” ösztöndíj – csak nappali munkarendű hallgatók nyerhetik el pályázat alapján. „Felsőoktatási” ösztöndíjak nyitottak az intézmény minden hallgatója számára, pályázat alapján nyerhetők el. Olvasson tovább erről itt!

 

Felsőoktatási szakképzési szakok a Neumann János Egyetemen

Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai Kar

 

 

Amennyiben nem érei el az államilag finanszírozott képzésre a meghatározott ponthatárt, az alábbi önköltségekkel kell számolnia. 

 

Mérnökinformatikus (rendszergazda) nappali 170 000 Ft
Mérnökinformatikus (rendszergazda) levelező 140 000 Ft
Programtervező informatikus nappali 170 000 Ft
Programtervező informatikus levelező 140 000 Ft
Mezőgazdasági (Kecskemét) nappali
160 000 Ft
Mezőgazdasági (Kecskemét) levelező 150 000 Ft


További információért fordulj az 
Oktatási és Képzési Igazgatóság munkatársaihoz!

Partnereink