Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar

Gyengénlátó Változat

Egy nap alatt a logisztika körül – Rapi Kristóf, tavalyi versenyző véleménye a rendezvényről

 Tavalyi versenyzők: Nagy Gergő, Rapi Kristóf(balról jobbra)

 A Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kara II. alkalommal rendezi meg 2018. január 26-27-én az „Egy nap alatt a logisztikai körül” című 24 órás versenyét 11-15. osztályos középiskolás tanulóknak.

 A tavalyi évben nagy sikert aratott a rendezvény, 102 diák vett részt a versenyen. A tavalyi versenyzők közül többen jelentkeztek az NJE logisztikai mérnöki alapszakára, és ma már logisztikai mérnök hallgatóként vannak jelen az egyetemen.

Az egyik tavalyi versenyzővel és jelenlegi logisztikai mérnök hallgatóval, Rapi Kristóffal beszélgettünk.

 Miért jelentkeztél tavaly az „Egy nap alatt a logisztika körül” című versenyre?

Előzetesen is tetszett a logisztika szak, és az iskola kiírt egy versenyt. Gondoltam, miért ne próbáljam ki magam és ismerjem meg jobban, miről szól ez az iparág.

 Hasznosnak találtad a versenyt?

Mindenképpen hasznos volt, mivel olyan dolgokat láttam és olyan emberekkel találkoztam, akik valóban a szakma krémjéhez (elitjéhez) tartoznak.

 Mi a legjobb élményed a versenyről?

Nagyon tetszett a projektfeladat, ami egy valós logisztikai layout probléma volt. Illetve a marshmallow challenge, igazi kihívás volt rövid időn belül megcsinálni, így nem sok csapatnak sikerült.

Segített a pályaválasztásban a vetélkedő?

Megerősített abban, hogy a logisztika szakra akarok jönni. Voltak olyan ismerőseim, akik egyáltalán nem érdeklődtek a szak iránt, de a verseny után nagyon megtetszett nekik.

Kiknek ajánlanád a versenyt?

Minden olyan diáknak ajánlom, akit kicsit is érdekel a logisztika, hogyan működnek egy vállalaton vagy gyáron belüli folyamatok. Továbbá olyan diákoknak, akiket a versenyszellem visz előre, és egy érdekes kihívásként tekintenek erre a versenyre.

 Január 20-ig várjuk a középiskolások 3 fős csapatainak jelentkezését.

Bővebb információ a versenyről: http://gamf.uni-neumann.hu/egy-nap-alatt-a-logisztika-korul-2018

Partnereink