Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar

Gyengénlátó Változat

ÁTADTÁK A DÉL-ALFÖLDI INNOVÁCIÓS DÍJAKAT

 

 

innovációs díj

természetes személy kategóriában a Neumann János Egyetem hallgatója Muhi Kristóf míg a cégek között a hódmezővásárhelyi Csomiép Kft. nyerte el idén a Dél-alföldi Innovációs Díjat.

 

A Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Akadémiai Bizottság szakmai közreműködésével a Csongrád, a Békés és a Bács-Kiskun megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Dél-alföldi Regionális Innovációs Ügynökség Kht. közösen hirdette meg pályázatot. Az elismeréseket 2018. november 6-án kedden adták át a Magyar Tudomány Ünnepén, a SZAB Székházban, Szegeden.

A természetes személyek között kitüntetett kecskeméti Muhi Kristóf EDDIE Az élményalapú tanulás című pályamunkája pedig egy okostelefonos alkalmazás és egy webplatform keveréke, amely 3D-s modellezést, animációt és videókat alkalmaz. Ipari területen a vizuális minőség-ellenőrzésére, illetve kereskedelmi területen promóciós célokat szolgálhat, míg az oktatásban a tananyag élményszerűvé tételét segíti.  Az idei Magyar Tudomány Napján az innobie csapat vezetője, Muhi Kristóf tartott előadást az Eddie nevű oktatási platformjukról. Az MTA szegedi kirendeltsége a 2018. évi Dél-alföldi Innovációs Díj oklevelét, valamint a SZAB Tudományos Díjának II. helyét ítélte oda az innobie csapatának.

A kiíráson II. díjat nyert a kecskeméti Albadent Fogászati Kft. és a szentesi Denti System Kft. közös pályázata. A két vállalkozás FIXFOGSOR® Protézisrögzítés-rendszer saját fejlesztésű Stabile1 miniimplantátumokkal című innovációjukat ismerte el a bírálóbizottság.

Forrás: www.promenad.hu

GALÉRIA

 

Partnereink