Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar

Gyengénlátó Változat

KEFO Motorsport információ

Csapat neve: KEFO Motorsport
Melyik versenysorozatban indul? Formula Student
csapat honlapja:   kefomotorsport.hu
Alapítás éve: 2010
Csapatkapitány
neve Bálint Bence András
e-mail címe balben44@gmail.com
Csapat bemutatása (250-300 szó) A KEFO Motorsport 2010-ben alapult meg az egyetem hallgatóiból Iványi Norbert vezetésével. Ekkor még az intézmény a Kecskeméti Főiskola nevet viselte, innen származtatható a „KEFO” név is.
A csapat évek óta rendszeres résztvevője a Formula Student nevezetű versenysorozatnak, ami az évek során világszínvonalú versennyé nőte ki magát. Így már nemcsak Európában, hanem világszerte is közkedvelt lett a fiatal mérnökhallgatók szemében.
A versenysorozat mérnökhallgatóknak és közgazdászhallgatóknak lett kitalálva. Így nagyon színes a KEFO Motorsporton belüli feladatkörök listája.
A csapat célja, hogy a hallgatók az egyetemen megszerzett tudásukat a gyakorlatban, éles helyzetben is kipróbálhassák, melyet egy formula autó megépítésével valósítanak meg. Mindenek előtt áll a fejlődés, az innovatív megoldások eszközölése az általuk épített autón.
A csapaton belül az általános egyetemi és fiatalos mindennapokon kívül a jó hangulatú de fegyelmezett, mérnöki gondolkodásmódú légkör van jelen.
A „KMS” létszáma folyamatosan bővül. Jelenleg ez a szám 35 fő. De a jelenlegi csapatkapitány Bálint Bence András nyilatkozata szerint: „Folyamatosan szükségünk van motivált, jó képességű hallgatókra, ezért rendszeresen toborzásokat tartunk.”
A csapat ennek az évnek komoly célokkal indult neki: egyik, ha nem a legnagyobb terveik közé tartozik egy szénszálas váz megalkotása. A szénszálasváz építése mellett az autó többi része is átépítésre kerül.
Ebben az évben 2 versenyen is szeretne a csapat részt venni, többféle mezőnyben is megszeretnék mutatni, hogy a legjobbak közé tartoznak. A csapat gőzérővel készül a megmérettetésekre a csapattagok közül mindenki rendkívül elhivatott annak érdekében, hogy ebben az évben is eredményesen szerepeljen.

 

   
   
   
   

Partnereink