Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar

Gyengénlátó Változat

Miért és hogyan indíts magyar egyetemistaként startup-ot az USA-ban?

Informatika-Neked-2017-04-12Időpont: 2017. április 12. 14:00 - 15:30
Helyszín: Informatika Tanszék, PAE GAMF MIK Kar, Izsáki út 10., Kecskemét, 4-es épület, 315-ös terem

Tartalmi összefoglaló:

Az utóbbi időben egyre többet hallani a startupok-ról és azokról a fiatal, amerikai huszonéves vállalkozókról, akik néhány év alatt több millió dollárt kerestek a startup-jukkal, amit az egyetemi éveik alatt indítottak. Nem véletlen, hogy hazánkban is egyre gyakrabban kerülnek megrendezésre olyan széleskörű érdeklődést kiváltó rendezvények, amelyek a fiatal innovatív vállalkozások számára nyújtanak értékes szakmai háttértámogatást.

De vajon mitől vált ennyire népszerűvé ez a téma az utóbbi időben? Tényleg a saját ötletek megvalósítása, és a startup vállalkozások indítása lehet az egyik legcélravezetőbb út a komoly szakmai sikerek eléréséhez? És ha igen, akkor hogyan érdemes mindehhez hozzákezdeni? Az előadás ezekre valamint olyan további kérdésekre keresi a választ mint például:

  • Mitől startup egy startup?
  • Miért jó startup vállalkozást indítani?
  • Melyek azok a magyar sikertörténetek amelyek igazolják, hogy a hazai innovatív szektorban is érdemes vállalkozói ambíciókat fontolgatni, akár már egyetemista, vagy friss diplomásként is?
  • Hogyan kezdjünk neki?
  • Milyen kockázati és közösségi tőke bevonásra van lehetőség egy startup esetében?
  • Mit mérlegelnek a befektetők egy startup vizsgálata során?
  • Milyen programok segítségére számíthatnak a vállalkozó kedvű fiatalok?

Az előadó rövid bemutatása:

Az előadó Vincz Dániel, mérnök informatikus, startup vállalkozó.
Az első cégével már hallgatóként elkezdett foglalkozni, és olyan helyekről lettek ügyfeleik mint Svájc, Ausztria, Németország és az Egyesült Államok. A BSc és MSc képzés között nemzetközi munkatapasztalatot szerzett Svájcban és Kínában is. A mester képzés alatt indította el az Unibreeze nevű startup vállalkozását ami felkeltette a befektetők érdeklődését is, és egy pre-seed tőkebevonást követően kiterjesztették a szolgáltatást Magyarországról Angliába majd az Egyesült Államokba is. Ennek révén három hónapot töltött az USA-ban a lehetőségek feltérképezésével és a termékük validációjával. Az USA-ban több befektetővel került kapcsolatba, többek között a Silicon Valley Angel Investor csoport elnöke is szeretett volna helyet biztosítani számukra az UniBreeze igazgatósági tanácsában, de Dániel és az alapítótársa ezt végül nem fogadták el.
Saját vállalkozásának fejlesztése után magyarországi startupok mentorálásával kezdett el foglalkozni, hogy tapasztalataival támogassa őket abban, hogy minél gyorsabban érjenek el sikereket, úgy hogy közben a lehető legkevesebb hibát kövessék el.
Jelenleg az INPUT elnevezésű kiemelt kormányzati projekt nemzetközi üzletfejlesztési csapatát vezeti. A projekt célja, hogy segítse a magyar startupok külpiacra lépését. Dániel rendszeresen tart előadásokat nemzetközi konferenciákon startupokról, és vállalkozói ismeretekről.

http://danielvincz.com

Kérjük, jelezze részvételi szándékát az esemény Facebook oldalán.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk! Az előadáson történő részvétel ingyenes.

Partnereink