Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar

Gyengénlátó Változat

Logisztikai mérnöki alapszak BSc

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail


Kedves Felvételiző!

A GAMF Műszaki és Informatikai Kar partnervállalatai részéről komoly igény jelentkezett a logisztikai mérnöki alapszak beindítására, ezért a kar kialakította a képzés feltételeit és engedélyeztette a szak indítását. A 2017/18-as tanévtől így már logisztikai mérnök hallgatói is lehetnek a karnak. Mint valamennyi alapszak, ez is indul duális képzési formában is. A nagy érdeklődést jelzi, hogy a partnercégek a nappalis hallgatók több, mint 30%-ának biztosítanak duális helyet. A logisztika mindenhol jelen van, ezért Rád is nagy szükség lesz. Ráadásul termeléslogisztika specializáció csak itt van az egész országban. Tájékozódj, és ragadd meg a lehetőséget!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Üzenhetsz a facebookon is: Kecskeméten tanulok logisztikát

A szak képzési célja

A képzési idő nappali és levelező tagozaton: 7 félév

Duális és nem duális típusú képzési formában is 

Az oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése: logisztikai mérnök

Végzett logisztikai mérnökként képes leszel a vállalatokon belüli és a vállalatok közötti anyag- és információáramlást megtervezni és hatékonyan működtetni.  Ehhez nemcsak a logisztikai folyamatokat, rendszereket és eszközöket ismered majd, hanem rendelkezel olyan természettudományos, műszaki, gazdasági, menedzsment-, informatikai, ipari és közlekedéstechnológiai ismeretekkel, amelyek ahhoz járulnak hozzá, hogy teljes körűen átlásd és megértsd, mi történik egy gyártóüzemben.

Választható specializáció

Termeléslogisztika

A logisztika a gazdaság számos területén jelen van.  A szak keretében a GAMF Műszaki és Informatikai Kar termeléslogisztika specializációt indít, mert a gyártóvállalatok részéről óriási igény jelentkezett ilyen szakemberek képzésére.   A szakirány nagy hangsúlyt helyez a termelési ellátási lánc fő anyagáramlási folyamatainak  ̶  beszerzés, termelés, elosztás és kiszolgálás  ̶   bemutatására. (Nem baj, ha még nem érted, ezt fogod megtanulni.)  Különösen előnyös számodra, hogy a cégek már a tananyag összeállításában is közreműködtek, a képzés során pedig számos valós gyakorlati probléma megoldásában is várják ötleteidet.  Ha pedig valamelyik vállalathoz be tudsz jutni duális hallgatóként, akkor közvetlenül  a termelésben is tapasztalatokat szerezhetsz.  

Fontosabb tantárgyak

Természettudományi ismeretek: analízis, fizika, kémia, anyagismeret,  alapozó matematika, alapozó fizika, műszaki mechanika, hő- és áramlástan, valószínűség-számítás és statisztika, elektrotechnika és elektronika.

Gazdasági és humán ismeretek: közgazdaságtan, környezetvédelem, menedzsment, minőségmenedzsment, üzleti és info kommunikáció.

Logisztikai ismeretek, technológiák, hálózatok, folyamatok: logisztikai alapismeretek, ellátási lánc menedzsment, vámeljárások, közlekedési- és logisztikai jog, logisztikai hálózatok, optimalizáció és szimuláció.

 

Tanulmányi tájékoztató

 

Kinek ajánljuk?

A logisztikai mérnöki alapszakot Neked ajánljuk,

 • ha szeretnél olyan szakemberré válni, akit jobbnál jobb állásajánlatokkal várnak a cégek világszerte,  
 • ha sikeres pályafutásra vágysz, ahol mindig van előrelépés,
 • ha érdekel,  hogy  mi történik a termelés során,
 • ha fogékony vagy minden területen az újdonságokra,
 • ha általában szívesen „agyalsz” azon, hogyan lehetne valamit jobban csinálni,
 • ha jó csapatjátékos vagy.

Miért éppen GAMF Műszaki és Informatikai Kar?

 • A „GAMF” nagy múltú, híres műszaki felsőoktatási intézmény, ahonnan szívesen veszik fel a végzősöket a cégek.
 • A logisztikai mérnöki alapszak új szakként indul a legkorszerűbb tantervvel.
 • Termeléslogisztika szakirány csak itt van az egész országban.
 • A tananyag összeállításában részt vettek a partnercégek, valamint a Brémai Gazdasági és Logisztikai Főiskola szakemberei is.
 • Számos valós gyakorlati projektfeladattal találkozhatsz tanulmányaid során.
 • Partnercégeink várják a jelentkezésed a duális képzésre A duális képzés nemcsak nagyobb kihívást, több gyakorlati tapasztalatot, de fizetést is jelent számodra a tanulmányaid ideje alatt. (Ha jól teljesítesz, akkor pedig állásajánlatot. Persze, ez még odébb van.)

Mentorprogram

A szakon nappali munkarendben tanulókat különleges mentorprogram várja. A mentorprogram célja, hogy a hallgatók személyes figyelmet és szakmai támaszt kapjanak mentoraiktól. Minden hallgatóhoz tartozik egy belső, egyetemi mentor, valamint egy külső, ipari mentor. A mentorok folyamatosan figyelemmel kísérik a hallgatók fejlődését, melynek eredményeként egyéni szakmai portfólió készül minden hallgató számára, aki részt vesz a mentorprogramban. Ez a szakmai portfólió tartalmazza a hallgatók erősségeit, projektmunkáit és mentoraik ajánlóleveleit, ezzel könnyen versenyelőnyhöz juttatva az NJE friss diplomás logisztikai mérnökeit a munkaerőpiacon.

Ha szeretnél még többet megtudni a szakról, kérdezz bátran: 

Dr. Lelkes Zoltán - szakfelelős

E-mail: lelkes.zoltan@gamf.uni-neumann.hu

Mihály Zsolt - oktatásfelelős

E-mail: mihaly.zsolt@gamf.uni-neumann.hu

 

Partnereink