Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar

Gyengénlátó Változat

Matematikát, Fizikát és Informatikát Oktatók 42. Országos Konferenciája - Helyszín

A konferencia helyszíne

A konferencia fő helyszíne a Neumann János Egyetem Tudósháza (http://tudoshaz.kefo.hu).
Cím: 6000 Kecskemét, Homokszem u. 3-5.

A Tudósház az M5 autópálya Kecskemét-Nyugat lehajtójától Kecskemét felé indulva, az első körforgalomban balra kanyarodva, a sportáruháznál pedig balra kanyarodva érhető el.

A szomszéd épület a Neumann János Egyetem Homokbányai Kollégiumának ad otthont (http://www.uni-neumann.hu/pae-kollegiumok), így a szálláslehetőség is adott. A szobák kétágyasak, két szobához közös fürdőszobával ellátottak. (Korlátozott számban lehetőség van a kétágyas szobát egyedül is igénybe venni.)

Étkezési lehetőséget (reggeli, ebéd, vacsora) szintén a konferencia helyszínén biztosítunk a résztvevőknek.

A szállás és étkezés igényeket a regisztrációs űrlapon kérjük megadni.

A város

Kecskemét az ország mértani középpontjához közel, a Duna-Tisza közén helyezkedik el. Főbb nevezetességei a szecessziós stílusban épült Városháza és az azt körülvevő főtér, a múzeumként is üzemelő Cifrapalota, a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, a Népi Iparművészeti Gyűjtemény, a Katona József Színház, ill. a Kecskeméti Fürdő.

A város az ország bármely részéből könnyen megközelíthető.

Személygépkocsival:
Budapest és Szeged felől az M5-ös autópálya Kecskemét Nyugat lehajtójánál,
Békéscsaba felől a 44-es főúton,
Baja felől az 51-es és 54-es főúton,
Dunaföldvár felől az 52-es főúton érdemes közelíteni.

Vasúton:
Budapest (- Cegléd) és (Kiskunfélegyháza -) Szeged felől közvetlen kocsikkal, ütemes menetrend szerint óránkénti indulással InterCity és gyorsvonati kocsikból összeállított kombinált szerelvények közlekednek.
Bajáról nagyjából kétóránként közvetlen InterRégió vonatok indulnak Kecskemétre.

A vasútállomásról a konferencia helyszíne a helyi 1-es buszjárattal közelíthető meg, a Homokbánya kollégium megállónál érdemes leszállni.

Busszal:
A távolsági autóbuszok mindegyike megáll a vasútállomás melletti Noszlopy Gáspár parkban lévő autóbusz-pályaudvaron. A kelet-nyugati irányban közlekedő autóbuszok egy része megáll továbbá a Kecskemét Egyetem (GAMF) megállóban is. A konferencia helyszíne mindkét megállóból a helyi 1-es buszjárattal közelíthető meg, a Homokbánya kollégium megállónál érdemes leszállni.

Széchenyi húsz-húsz, készült Magyarország kormánya megbízásából az Európai Unió támogatásával.

Partnereink