Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar

Gyengénlátó Változat

Magyar Nemzeti Bank - Duális képzés

ELŐRELÁTÓAN GONDOLKODSZ?

AZZAL SZERETNÉL KITŰNNI, HOGY EGY INNOVATÍV KÉPZÉSBEN VESZEL RÉSZT, AMIVEL

MEGALAPOZHATOD A JÖVŐDET EGY KIEMELKEDŐEN MAGAS PRESZTÍZSŰ INTÉZMÉNYBEN?

 

A Magyar Nemzeti Bank a Neumann János Egyetemmel együttműködve duális rendszerű képzésben működik együtt, melynek keretén belül a Magyar Nemzeti Bank - mint duális gyakorlati helyet biztosító intézményi partner - az alábbi képzésre jelentkező és kiválasztott - leendő - duális hallgatók számára kíván lehetőséget nyújtani:

  • GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT ALAPSZAK – VÁLLALATI FOLYAMATOK MENEDZSMENTJE SZAKIRÁNY (Célja olyan gazdasági szakemberek képzése, akik közgazdasági, társadalomelméleti, alkalmazott gazdaságtudományi, módszertani ismereteik és szakmai gyakorlatuk birtokában képesek a gyorsan változó gazdasági környezetben megfelelni.)

A DUÁLIS KÉPZÉS A GYAKORLATBAN

A képzés 7 féléves (3,5 év). A duális képzésben minden oktatási szemeszter az elméleti oktatással kezdődik. A hallgatók 12 héten keresztül a szakhoz tartozó elméleti tananyagot sajátítják el, melyet a gyakorlatban, az őszi-téli szemeszterben 8 hét alatt, a tavaszi-nyári szemeszterben 16 hét alatt a Magyar Nemzeti Bank és leányvállalatainak (Pénzjegynyomda Zrt. és a Magyar Pénzverő Zrt., Készpénz Logisztikai Központ) szakterületein kamatoztatnak. A vizsgaidőszakban az Egyetemmel közösen kerül értékelésre az elméleti és gyakorlati ismeretek elsajátításának szintje, majd a vizsgaidőszak végével a Magyar Nemzeti Bank munkafázisaiban tevékenykednek a hallgatók.

AMIT NYÚJTUNK

ü Szaktudást egy világszínvonalú, a gazdasági viszonyok alakulását befolyásoló intézményben, mindezt innovatív eszközökkel és gondolkodásmóddal támogatva!

ü Tervezhető karrierutat és egyedi lehetőséget a munkaerőpiacon!

ü A Magyar Nemzeti Bank a nemzeti felsőoktatásról szóló - 2011. évi CCIV. - törvényben rögzített hallgatói munkaszerződést köt a hallgatókkal, mely alapján havi hallgatói munkadíjat biztosít a tanulmányokkal és szakmai gyakorlattal töltött időszakra.

 

AMIT ELVÁRUNK

  • Jó középiskolai tanulmányi eredményt!
  • Felelősségvállalást és eredmény orientáltságot!
  • Egyeztetett követelmények teljesítését

ÉRDEKLŐDSZ A LEHETŐSÉG IRÁNT ÉS MÁRIS JELENTKEZEL?

A jelentkezéseket, kérdéseket a gacsir@mnb.hu e-mail címen várjuk.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2017. augusztus 23. A tárgyban kérjük feltüntetni: vagy „Duális jelentkezés - Gazdálkodási és menedzsment". További tájékoztatás a +36 1 428 2600/2537-es telefonszámon kérhető.

A JELENTKEZÉST ÉS A SZEMÉLYES ADATOKAT BIZALMASAN KEZELJÜK!

 

A JELENTKEZÉS SORÁN BEKÜLDENDŐ

ü Rövid, magyar nyelvű önéletrajz és motivációs levél;

ü 12. évfolyam év végi és érettségi bizonyítvány másolata, nyelvvizsga bizonyítvány másolata, OKJ-s bizonyítvány másolata.

FELVÉTELI ELJÁRÁS

A Magyar Nemzeti Bank által a pályázatok alapján kiválasztott jelentkezőkkel az előzetesen meghatározott jelentkezési határidő lejártát követően, 2017. augusztus 30-án egy napos felvételire, írásbeli tesztre (matematikai- és logikus gondolkodásmód, valamint szövegértés), továbbá személyes elbeszélgetésre kerül sor.

 

A kiválasztott pályázók a Magyar Nemzeti Bank felvételi eljárását követően, egy napon belül visszajelzést kapnak a felvételi eljárás során elért eredményről és arról, hogy lehetőségük nyílik-e a Magyar Nemzeti Bank duális képzési programjához csatlakozni.

 

SZÁMÍTUNK A JELENTKEZÉSEDRE!

Magyar Nemzeti Bank

Partnereink