Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar

Gyengénlátó Változat

Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. Pótjelentkezés

A Daimler AG 2012. március 29-én indította be a termelést az új kecskeméti személyautó gyárában. A Mercedes-Benz új kompakt-autó generációjának első termékeként a B-osztály került le a gyártósorról, amelynek termelését már 2011. szeptemberében megkezdték Rastattban, a Mercedes-Benz egyik németországi üzemében. 2012 őszén indult el a Mercedes-Benz B-osztály gyártása mellett az új négyajtós kupé, a CLA próbagyártása is, melynek sorozatgyártása 2013. első negyedévében kezdődött.

A kecskeméti gyár termelési folyamata a karosszériaelemek préselésétől, a karosszéria felépítésén és fényezésén át a gépkocsi összeszereléséig terjed. Az üzemben a legmodernebb, környezetkímélő technikát alkalmazzák: a fényezőüzemben például a száraz leválasztásos innovatív eljárás bevezetésével a világ egyik legmodernebb és -erőforráskímélőbb fényezési technológiája valósul meg. 

A termelési együttműködéshez hozzá tartozik a hatékony logisztikai irányítás is, amely elsősorban a vasúti közlekedésen alapszik. A német telephelyekről főképp karosszéria-elemeket, motorokat, sebességváltókat és egyéb komponenseket szállítanak Kecskemétre. 2013-tól az elkészült járművek nagy részét is vasúton szállítják el a kecskeméti gyárból.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. hosszú távú munkahelyet és jó perspektívákat nyújt, amelynek egyik alappillére a hazánkban meghonosított duális szakképzés és duális főiskolai képzés. A Mercedes-Benz - együttműködve a Kecskeméti Főiskola Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai Karával (GAMFK) és helyi szakiskolákkal - Magyarországon elsőként vezette be a német mintájú duális szakképzést és főiskolai oktatást. 
A kecskeméti duális főiskolai képzésről szóló memorandumot 2011. májusában írták alá a partnerek, ennek értelmében a 2012/2013-as tanévben megkezdték tanulmányaikat az első duális hallgatók. A duális főiskolai képzés - a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. és a Kecskeméti Főiskola Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai Kar együttműködésének keretében - járműmérnöki szakon indult el. Az első duális hallgatók 2016 februárjában vehették át diplomájukat. 

A Társadalmi Infrastruktúra Operatív programból elnyert mintegy 1 milliárd 344 millió forint támogatás lehetővé tette a Kecskeméti Főiskolán, hogy egy újonnan épült korszerűen felszerelt épület szolgálja a járműipari képzést.

A Mercedesszel kötött stratégiai együttműködési megállapodás nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a járműipari képzés meghatározó központjává vált a Neumann János Egyetem jogelődje, a Kecskeméti Főiskola.

Pótjelentkezés az egyetemre már felvett hallgatóknak a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. duális főiskolai képzésébe:

 Szakok:

  1.  Gépészmérnök
  2.  Logisztikai mérnök

 Jelentkezési határidő: 2019.01.07-01.24

 Jelentkezni lehet a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. honlapján a képzési résznél a következő linken: https://www.gyar.mercedes-benz.hu/index.php/hu/

 A jelentkezési határidőig felmerülő kérdések esetén írhatnak a következő e-mail címre: dualis@daimler.com

 Akik 2019 szeptemberére kerülnek felvételre nekik az elérhető szakok a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. duális főiskolai képzésében:

  1. Gépészmérnök
  2. Járműmérnök
  3. Logisztikai mérnök
  4. Műszaki menedzser
  5. Mérnökinformatikus
  6. Gazdálkodás és menedzsment
  7. Nemzetközi gazdálkodás

 Jelentkezési határidő:

 Jelentkezni lehet a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. honlapján a képzési résznél a következő linken: https://www.gyar.mercedes-benz.hu/index.php/hu/

 A jelentkezési határidőig felmerülő kérdések esetén írhatnak a következő e-mail címre: dualis@daimler.com

 

 A cég honlapja 

 Információk a képzésről és a jelentkezés módjáról 

 Kiket várnak?

 Gépészmérnöki, járműmérnöki,  Logisztikai mérnök, Műszaki menedzser, Mérnökinformatikus, Gazdálkodás és menedzsment, Nemzetközi gazdálkodás alapszakra jelentkezőket.

 Gyakorlati helyszín: Kecskemét

További információ:

E-mail: dualis@daimler.com

Partnereink