Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar

Gyengénlátó Változat

MERCEDES-BENZ műszaki menedzser

műszaki menedzser

Cégismertető:

MERCEDES-BENZ MANUFACTURING HUNGARY KFT.

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár termelési folyamata a karosszériaelemek préselésétől, a karosszéria felépítésén és fényezésén át a gépkocsi összeszereléséig terjed a legmodernebb, környezetkímélő technikát alkalmazásával.

Első modellként 2012-ben a Mercedes-Benz B-osztálya gördült le a gyártószalagról. Ezt követte 2013-ban a négyajtós kompakt CLA Coupé, majd 2015-ben a CLA Shooting Brake. Ez utóbbi két modellt az egész világon kizárólag Kecskeméten gyártják. 2018 májusa óta az új A-osztály egészíti ki a magyar gyártóhelyszín termékpalettáját, amely a B-osztályt váltotta. 2019 februárjától a CLA Coupé, júniustól pedig a testvérmodell CLA Shooting Brake új generációját is a magyarországi telephelyen gyártják. 2019-ben harmadszor indult el sikeres sorozatgyártás, amikor a Mercedes-AMG Performance 3 modellje gördült le a gyártószalagról.  2020 nyarán a kecskeméti Mercedes-Benz gyár egy újabb jeles mérföldkőhöz ért: vállalat kompaktautó-családjának két hibridmodelljét, a CLA 250 e Coupét és a CLA 250 e Shooting Brake-et is kizárólag Kecskeméten kezdték gyártani.

2017 szeptemberében egy 8000 négyzetméteres képzési központ építése kezdődött meg a kecskeméti gyár területén, elsősorban a duális képzésben résztvevő középiskolások és felsőoktatási hallgatók részére. A Mercedes-Benz Academy Kecskemét a legkorszerűbb oktatási eszközöket biztosítja a tanulók, hallgatók részére 2018 szeptemberétől.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. hosszú távú munkahelyet és szakmai perspektívákat nyújt, amelynek egyik alappillére a hazánkban meghonosított duális szakképzés és duális főiskolai képzés. A Mercedes-Benz - együttműködve a Kecskeméti Főiskola Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai Karával (GAMFK) és helyi szakiskolákkal - Magyarországon elsőként vezette be a német mintájú duális szakképzést és főiskolai oktatást.

A kecskeméti duális főiskolai képzésről szóló memorandumot 2011. májusában írták alá a partnerek, ennek értelmében a 2012/2013-as tanévben megkezdték tanulmányaikat az első duális hallgatók, azóta pedig több mint 40 hallgató vehette át diplomáját.

A Társadalmi Infrastruktúra Operatív programból elnyert mintegy 1 milliárd 344 millió forint támogatás lehetővé tette a Kecskeméti Főiskolán, hogy egy újonnan épült korszerűen felszerelt épület szolgálja a járműipari képzést.

A Mercedes-Benz gyárral kötött stratégiai együttműködési megállapodás nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a járműipari képzés meghatározó központjává vált a Neumann János Egyetem jogelődje, a Kecskeméti Főiskola.

A cég honlapja

A cég/partner honlapján a duális információkra mutató link: https://gyar.mercedes-benz.hu/index.php/hu/kepzes/dualis-egyetemi-kepzes

Információ a képzésről és a jelentkezés módjáról

 A cég facebook oldala (HA VAN)

 Kiket várnak? (az Együttműködési megállapodás szerint)

műszaki menedzser alapszakra jelentkezőket

Gyakorlati helyszín: Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. /6000. Kecskemét, Mercedes út 1.

E-mail: dualis@daimler.com

Jelentkezés módja:

Jelentkezés módja: online jelentkezés->jelentkezési lap letöltése és értelemszerű kitöltése után a dualis@daimler.com címre kell visszaküldeni a következő dokumentumokkal együtt:

Az alábbiakban felsorolt dokumentumokat nem tömörítve, olvasható minőségben, szkennelve vagy jó minőségű fénykép formában küldje vissza!

·         Önéletrajz

·         Motivációs levél

·         Középiskolai bizonyítványok másolata

·         Érettségi bizonyítvány másolata (amennyiben rendelkezik vele)

·         Nyelvvizsga bizonyítvány másolata (amennyiben rendelkezik vele)

·         OKJ-s bizonyítvány másolata (amennyiben rendelkezik vele)

Sok sikert kíván a felvételihez a Mercedes-Benz!

Das Beste oder Nichts!

Jelentkezési határidő: 2020.01.24

Partnereink