Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar

Gyengénlátó Változat

MESTERSÉGES INTELLIGENCIÁVAL INDULT A HÍRÖS SZABADEGYETEM II. FÉLÉVE

A mesterséges intelligenciával ismerkedhettek a vendégek ma a Hírös Szabadegyetemen dr. Pintér István előadása során. A programsorozat második féléve új helyszínen, a Pedagógusképző Karon zajlik. A tematika ebben a szemeszterben is szerteágazó.

A mesterséges intelligencia múltja és jelene címmel tartott előadást Dr. Pintér István főiskola tanár a Hírős Szabadegyetem első kurzusán. A Pedagógusképző Karon tartják a rendezvényeket ebben a félévben, melynek terme ma színültig megtelt, több mint 100-an voltak kíváncsiak az előadásra. Dr. Pintér István szerint a mesterséges intelligenciának ígéretes ágai vannak.

„A logikai következtetéstől tart egészen a mesterséges neurális hálózatokkal vezérelt műszaki berendezésig nagyon széles az előadás spektruma - mondta dr. Pintér István, főiskolai tanár, az idei szemeszter első előadója. 

Bár ezeknek a fogalmaknak a megértése első hallásra nehéznek bizonyulnak, Dr. Pintér István az idősebbek számára is le tudja fordítani, akik a technológia világában nincsenek annyira otthon. A Hírös Szabadegyetem még 5 előadással várja a vendégeket. A következő eseményre október 10-én kerül sor, amikor Dr. Kozmács István, főiskolai tanár a nyelvrokonság őstörténetéről fog beszélni. A legfontosabb célja szervezőknek az, hogy a több tudományterületet is érintő, érdekes és aktuális témákat feldolgozó előadások az idősebb és a fiatalabb generáció számára is hasznos, értékes információkkal szolgáljanak.

 

 GALÉRIA

 

forrás: hiros.hu, keol.hu

Partnereink