Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar

Gyengénlátó Változat

MŰSZAKI - ANYAGTECHNOLÓGIAI SZAKMAI KONFERENCIA (MASZK)

2018. november 30.-án, közel száz fő részvételével valósult meg az első Műszaki - Anyagtechnológiai Szakmai Konferencia (MASZK) a kecskeméti Neumann János Egyetem, GAMF Műszaki és Informatikai Karának Anyagtechnológia Tanszéke rendezésével. A rendezvény fő célja az volt, hogy a tanszék közelebb hozza a fémes anyagok megmunkálásával foglalkozó - főként környékbeli - iparvállalatokat az egyetemhez úgy, hogy egy színvonalas szakmai nap keretében a szereplőket közös gondolkodásra sarkallja, és lehetőséget teremt a résztvevők között további, jövőbeni együttműködési lehetőségeket keresésére.

A rendezvényt Gaál József, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke nyitotta plenáris előadásával, Kecskemét ipari fejlődése, a GAMF és az ipar együttműködése címmel. Ezt követően a délelőtt folyamán további színvonalas és érdekes előadásokat hallhatott a közönség az Anyagtechnológia Tanszék kutatás-fejlesztési projektjeiről (előadó: Dr. Weltsch Zoltán tudományos főmunkatárs, a GAMF-MIK Anyagtechnológia Tanszék tanszékvezetője), az innovatív lézersugaras hegesztési eljárásokról (előadó: Szabó Balázs a TRUMPF Hungary Kft. értékesítési vezetője), a végeselemes modellezés szerepéről és helyéről az autóipari lemezalakításban (előadó: Prof. Dr. Tisza Miklós, tanszékvezető, egyetemi tanár, ME-GÉIK Mechanikai Technológiai Intézeti Tanszék) és a legújabb kötéstechnológiai trendekről a járműiparban (előadó: Dr. Izer András, Minőségirányítási és Anyagtechnológiai mérnök, Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.).

A délutánt a résztvevők a tanszék laboratóriumainak látogatásával és berendezéseinek feltérképezésével indították, majd további érdekes konferencia előadások hangzottak el két szekcióban, a nagyenergiasűrűségű technológiák és a konvencionális technológiák szekcióiban.

Összességében több mint húsz környékbeli és országos iparvállalat, illetve a rendező egyetemmel együtt négy tudományos szervezet öt intézménye képviseltette magát a rendezvényen, melyen 18 előadás hangzott el az anyagtechnológiák, azaz a hegesztés, a képlékenyalakítás és egyéb termikus eljárások témaköreiben.

A rendezvényt délután 16 órakor, a rendezvény házigazdája, Dr. Weltsch Zoltán zárta záróbeszédével.

GLÉRIA

Partnereink