Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar

Gyengénlátó Változat

ÜDVÖZÖLJÜK RENDEZVÉNY OLDALUNKON!

A Neumann János Egyetem az EFOP-3.4.3-16-2016-00002 pályázat keretében számos rendezvényt szervez középiskolás diákok számára.

 

„Ismerkedés a műszaki pályák világával” rendezvény, Labor és műhely bemutatás, TDK dolgozatok elkészítése, annak bemutatása

 

Neumann János Egyetem GAMF Kar

6000 Kecskemét, Izsáki út 10.

 2019. november 21.


A rendezvény célja:

Középiskolás lányok motiválása, hogy legyenek nyitottak a műszaki pályák irányában. TDK dolgozatok bemutatása, ahol megjelenik a dolgozat elkészítésének folyamata is.

 

A rendezvény tartalma:

- Ismerkedés a műszaki pályák világával c. rendezvény zajlott, amit a GAMF Kar oktatója tartott a Katona József Gimnázium középiskolás lányainak. 

- A TDK dolgozat készítése, annak folyamata. A TDK konferencián bemutatták az egyetemi hallgatók ezt a folyamatot a vendégeknek.

- Labor és műhely bemutatások a középiskolás lányoknak. A következő laborokban zajlottak a beszélgetések: Hosszmérő laboratórium, Műanyag feldolgozó Műhely. Végül a Hallgatói Műhelyben záródott a program, ahol a vendégek kipróbálhatták az egyetemi hallgatók által épített járműveket.Codeweek országos rendezvény, Programozás vizuális eszközökkel

 Bolyai János Gimnázium

6000 Kecskemét, Irinyi utca 49.

 2019. október 16.

 

A rendezvény célja:

A programozás és az informatika bemutatása könnyedén és játékosan középiskolás lányok részére, egy interaktív óra formájában

 

A rendezvény tartalma:

Az informatika területének bemutatása más szemszögből.

- Programozás vizuális eszközökkel a kecskeméti Bolyai János Gimnáziumban.

- Az interaktív foglalkozást egy, a GAMF Karon dolgozó oktató vezeti.

 

„Te is lehetsz sikeres” előadássorozat, Labor és műhelyfoglalkozások rendezvények

 

Neumann János Egyetem GAMF Kar

6000 Kecskemét, Izsáki út 10.

 2019. szeptember 17.

A rendezvény tartalma:

- Sikeres nők a műszaki pályán előadás, amit a GAMF Kar egyik oktatója tartott a Piarista Gimnázium középiskolás lányainak. 

- Labor és műhelyfoglalkozások a középiskolás lányoknak. A következő laborokban zajlottak a foglalkozások: Hosszmérő laboratórium, Anyagvizsgáló laboratórium, Műanyag feldolgozó Műhely, Forgácsoló Műhely. Végül a Hallgatói Műhelyben záródott a program, ahol a vendégek kipróbálhatták az egyetemi hallgatók által épített járműveket.

Partnereink