Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar

Gyengénlátó Változat

Zajlanak a GAMF Műszaki és Informatikai kar logisztikai mérnöki alapszakának duális beszámolói

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

2018. 03. 08-án a HILTI Szerszám Kft-nél duális képzésben résztvevő hallgatók, Ragány Zsófia és Rapi Kristóf számolt be a képzőhelyen eltöltött félév tapasztalatairól. A vállalatnál első félévüket töltő logisztikusok, már ilyen rövid idő alatt is rengeteg tudással gyarapodtak. Előadásukból az oktatási dékánhelyettes Asszony és a Szervezéstudományi és Logisztikai Tanszék munkatársai megismerhették a cég fejlődésének történetét, és betekintést kaptak abba, hogy milyen kutatási/fejlesztési projektet végez a vállalat a központi kutatási központtal. A hallgatók tárgyanként részletezték azokat a területeket, ahol az egyetemen megszerzett tudásukat a gyakorlatba átültették. Visszatekintve úgy értékelték, hogy jó döntést hoztak akkor, amikor a Hiltihez jelentkeztek duális képzésre, hiszen a cég már egy félév alatt is jelentősen hozzájárult szakmai fejlődésükhöz.

2018.03.14-én Juhász Márk és Vágó Norbert ismertette a duális képzésen szerzett tapasztalatait. Juhász Márk a sopronkövesdi Autoliv Kft-nél tölti duális gyakorlatát, Vágó Norbert pedig a Phoenix Mecano Kecskemét Kft-nél. Mindkettőjük már az első félév után számos szakmai tapasztalattal gazdagodott. Megismerhették többek között a cégük vállalatirányítási rendszerét, lehetőségük volt fejleszteni angol és német nyelvtudásukat, hiszen az idegen nyelvű ERP rendszerek segítségével olyan szakkifejezésekkel találkoztak, amelyek a közoktatás tananyagában nem szerepeltek.

Minden beszámoltatás végén a hallgatókkal folytatott kötetlen beszélgetés keretében sok olyan információ cserélt gazdát, amelyek a duális képzési rendszer jövőbeni fejlesztéséhez nyújtanak mind az egyetem, mind a duális partnerek oldaláról sokrétű segítséget.

A logisztikai mérnöki alapszak őszi félévet érintő utolsó beszámoltatásának zárásaként 2018.03.29-én az egyetem duális kapcsolattartói az ANTOLIN HUNGARY KFT. meghívására céges környezetben hallgatják  meg a helvéciai vállalatnál lévő duális hallgatók beszámolóit.

Partnereink