Automotive SPICE

Fehérvári Attila

Előadó: Fehérvári Attila, SANEON GmbH

Időpont: 2024. február 29. 14:00 – 15:30

Helyszín: NJE GAMF 4/315

Az előadás tartalmából
Az előadás bemutatja az Automotive SPICE (Sofware Process Improvement and Capability Determination in Automotive Industry) történetét és szerkezetét. Az autóipari elektronikai rendszerfejlesztés alapvető követelménye a megbízhatóság és a biztonság. Ezen követelmények egyik kielégítésére született az Automotive SPICE, hogy a hosszú beszállítói lánc minden résztvevője, az OEM-ektől a TIER-ekig, azonos minőségbiztosítási keretrendszerben és azok folyamataival, harmonizáltan tudjanak együtt dolgozni.

Az Automotive SPICE-t immáron több mint 20 éve hozták létre. Legutóbbi 3.1-es verzióját 2017-ben adták ki, a jelenlegi legfrissebb verzió a 4.0, 2023. decemberében jelent meg.

Az Automotive SPICE az elektronikai fejlesztések folyamatait és ezen folyamatok támogatására összesen 32 folyamatot, 11 folyamat-csoportban határoz meg. A folyamatok összehangolására irányelveket, és az irányelvek ellenőrzésére egy modell rendszert definiál az ISO/IEC 3300x szabványoknak megfelelően.

Az Automotive SPICE a folyamat-referencia modell (Process Reference Model – PRM) segítségével és a folyamat-értékelési modell (Process Assessment Model – PAM) alkalmazásával a vállalatok és fejlesztőcsoportok munkájának folyamatszintű támogatására és szervezett keretek közötti ellenőrzésére, értékelésére ad lehetőséget.

Az előadóról
Fehérvári Attila 2014 óta Automotive SPICE asszeszor, a Volkswagen wolfsburgi központjában 8 évet töltött a beszállítók ellenőrzésével és kvalifikálásával. Részt vett a jelenlegi Volkswagen fejlesztői folyamatellenőrzési keretrendszer kidolgozásában. Aktív tagja az VDA-QMC Automotive SPICE, Intacs Hardware SPICE munkacsoportoknak. Jelenleg tanácsadóként dolgozik a müncheni (Ismaning) központú SANEON GmbH-nál.

https://www.linkedin.com/in/attila-fehervari-19761004

Minden érdeklődőt szeretettel várunk! Az előadáson történő részvétel ingyenes.