MikroTik Academy

MikroTik-ről röviden

A MikroTik egy lett vállalat, amelyet 1996-ban alapítottak útválasztók és vezeték nélküli internetszolgáltatói rendszerek fejlesztésére. A MikroTik ma már a világ legtöbb országában hardvert és szoftvert biztosít az internetkapcsolathoz. Ipari szabványos PC-hardverek és komplett útválasztó rendszerek használatában szerzett tapasztalatuk lehetővé tette számukra, hogy 1997-ben létrehozzák a RouterOS szoftverrendszert, amely kiterjedt stabilitást, vezérlést és rugalmasságot biztosít mindenféle adatinterfész és útválasztás számára. 2002-ben úgy döntöttek, hogy saját hardvert készítenek, és megszületett a RouterBOARD márka. Cégük Rigában, Lettország fővárosában található.

A MikroTik RouterOS ismeretével rendelkező szakemberek iránti növekvő kereslet következtében a MikroTik lehetőséget kínál oktatási intézmények számára, hogy hálózati oktatási programjukban a RouterOS-t alkalmazzák. Az oktatás befejeztével a diákok nemzetközileg elismert MTCNA (MikroTik Certified Network Associate) tanúsítványt szerezhetnek.

Az akadémiai tagság

Olyan oktatási intézmények csatlakozhatnak a programhoz, mint egyetemek, műszaki iskolák, főiskolák, szakiskolák és más oktatási intézmények. Az oktatási intézmény nappali képzésében résztvevő tanulói megszerezhetik az MTCNA( https://mikrotik.com/download/pdf/MTCNA_Outline.pdf ) képesítést.

Miért jó ez az egyetemi hallgatóknak?

A hallgatók lehetőséget kapnak a RouterOS alapjainak megismerésére, illetve nemzetközileg elismert MTCNA (MikroTik Certified Network Associate) tanúsítvány megszerzésére.

Nappali képzésben résztvevő mérnökinformatikus hallgatók a hetedik félévben részt vehetnek az egyetem által ingyenesen szervezett (piaci alapon százezer forint fölötti) MTCNA (MikroTik Certified Network Associate) kurzuson, mely egy angol nyelvű online vizsgával zárul.  Az MTCNA kurzus belépési feltétele megfelelő hálózati alapismeretek megléte.

Azok a hallgatók, akik 60 százalék feletti teljesítményt érnek el a vizsgán hivatalos MikroTik MTCNA tanúsítványt kapnak.

A MikroTik képzési struktúrája

Az MTCNA tanúsítvány megszerzése azért előnyös, mert a további MikroTik tanúsítványok előfeltétele.

Teljes képzési információk: https://mikrotik.com/training/about

Magyarországi képző lehetőség: https://www.mikrotikgyor.hu/training.html