CEEPUS freemover hallgatói és oktatói ösztöndíjak: 2023/2024-es tanév tavaszi félév

Szeretnénk felhívni figyelmüket a 2023/2024-es tanév tavaszi félévére szóló CEEPUS freemover hallgatói és oktatói mobilitási ösztöndíj-lehetőségekre.

A freemover pályázattípusban a CEEPUS tagországok bármely felsőoktatási intézményében aktív státuszú hallgatók és oktatók nyújthatnak be pályázatot a CEEPUS tagországok bármely akkreditált felsőoktatási intézményéhez, a küldő és a fogadó intézmény egyéb CEEPUS hálózati részvételétől függetlenül. A freemover pályázatokat a rendelkezésre álló kvóta erejéig tudják jóváhagyni az egyes fogadó országok.

CEEPUS tagországok: Albánia, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észak-Macedónia, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Magyarország, Moldova, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia.

Jelentkezési határidő 2023. november 30.  (Magyarországra irányuló utaknál: 2023. december 31. – de lehetőleg legalább két hónappal az utazás megkezdése előtt.) A pályázatokat kizárólag online kell feltölteni a www.ceepus.info központi pályázati felületen.

A hazai hallgatók és oktatók számára szóló pályázati felhívás ezen a linken érhető el.

Amennyiben bejövő hallgatót vagy oktatót fogadnának CEEPUS tagországbeli intézménytől, kérjük, hogy angol nyelvű felhívásunkat továbbítsák a lehetséges külföldi érdeklődők/küldő intézmények felé.

A CEEPUS programról bővebb információ a fenti linkeken és a Tempus Közalapítvány honlapján található.