Egy nap alatt a logisztika körül 2022

Egyetemünkön 2022. január 14-15-én, immáron hatodik alkalommal rendeztük meg az „Egy nap alatt a logisztika körül” 24 órás logisztikai versenyt, amely keretein belül évről évre számos csapat méretteti meg logisztikai tudását és a képességeit.

A részt vevő három fős csapatok az egész ország területéről érdeklődtek és érkeztek hozzánk. A jelentkezők 11. és 12. évfolyamos középiskolások, illetve 13. és 14. technikumban tanuló diákok, akik érdeklődnek a logisztikai tanulmányok iránt, vagy csak szeretnék megmérettetni magukat ezen a szakterületen.

A verseny időtartama minden évben 24 óra, idén 2022. január 14-én péntek 12 órától 2022. január 15. szombat 12 óráig tartott. Ez alatt különböző feladatokat kell a csapatoknak mind önállóan, mind együttesen elvégezniük, részt vesznek gyárlátogatáson, egyetemi laborlátogatáson, különböző előadásokat hallgathatnak meg, melyek segítenek a versenyfeladatok elvégzésében. Minden évben a logisztikai mérnök alapszak valamelyik ipari partnere állít össze egy komplex projektet, amire a csapatoknak sajátos és kreatív módokon kell megoldást kínálni. Idén a főprojektet az Univer Product Zrt. biztosította. A fő feladat mellett különböző kisebb pontszerző feladatokat is teljesíteniük kell a versenyzőknek, idén például a Reca Kft. kötőelemeket és raktári polcrendszereket gyártó cég összeszerelési játéka volt az első kisebb feladat, a Duvenbeck Immo Kft. szállítmányozási és logisztikai vállalat bocsájtott rendelkezésünkre egy kamiont, melynek pótkocsiján kétféle rakományrögzítési feladatot kellett teljesíteni, valamint többször volt Kahoot! teszt az elhangzottakkal kapcsolatban.

A verseny a szakmai és kreatív képességekre egyaránt alapoz, emellett egy remek ismerkedési lehetőség, és nem utolsó sorban betekintést nyújt a jelentkezőknek az egyetem és a logisztika világába.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a szervezői csapatnak, a segítőknek, a zsűrinek, partnereinknek és támogatóinknak a rengeteg áldozatos munkát. Köszönjük a kísérő tanároknak a támogatást, illetve gratulálunk a versenyzőknek a versenyen tanúsított munkájukért.