Nyílt nap volt a GAMF Műszaki és Informatikai Karon

Több mint 330 középiskolás diák látogatott el hozzánk a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Karán tartott nyílt napon. Ők az egyetemi Campus aulájában találkozhattak a szakok képviselőivel, a duális partnercégeinkkel, járműépítő csapatainkkal, valamint a HM Arzenál Zrt. fegyvertechnikai újdonságaival, mely váratlanul nagy népszerűségnek örvendett a diákok körében.

A nagyelőadóban egy könnyed, jó hangulatú rektori köszöntő után Dr. Kovács Lóránt dékán úr tájékoztatta a megjelenteket a legfontosabb üzenetről, a fejlődésről, ami a karunkat már több, mint 50 éve jellemzi.

A beszélgetés után fergeteges sikerrel debütált a GAMF kar oktatói közreműködésével készült videó, melyben a szereplők a legendás “We will rock you” című Qeen dal zenei alapjaira tanítják meg az egyetemen található robotokat, de a végén be kell látniuk, hogy a zenélést mégis jobb, ha emberekre bízzák.

SM4_4435

A nap második felében a résztvevők csoportosan végigjárták a karon található laborokat és betekintettek azok munkájába, mindennapi életébe. Megtekintették az informatikai-, a gépgyártás technológiai-, a fényező és robotlaborokat, valamint játékos feladatokat is végeztek a logisztikai szak oktatói vezetésével. Bár most a hideg időjárás miatt a szokásos gálafutam elmaradt, a hallgatóink által épített és a CAMPUS-ban kiállított autó és motor is rengeteg látogató figyelmét vonzotta magához, a hallgatóink pedig büszkén mutatták be őket az érdeklődő diákoknak.