Duális videókészítő verseny 2023

2023 őszén első alkalommal került kiírásra az „Élményeim a duális képzésben” című videókészítő verseny, melyet a Neumann János Egyetem Duális Képzési Központja az „Átfogó digitális infrastruktúra-, készség- és a nemzetköziesítés fejlesztése a Neumann János Egyetemen” című RRF-2.1.2-21-2022-00039 azonosítószámú projekt pályázat keretén belül, hívott életre.

A versenyre egyetemünk duális hallgatói nevezhettek 2-3 fős csapatokkal. Feladatuk az volt, hogy olyan rövid kisfilmet vagy videót készítsenek, amiben elmondják, megmutatják azon élményeiket, gondolataikat, benyomásaikat, melyeket eddigi tapasztalataik alapján fontosnak tartanak a duális képzéssel kapcsolatban. A pályaművek beérkezését követően az öttagú bizottság kiválasztotta a legjobb videókat, melynek készítői értékes jutalmakat vihettek haza munkájuk elismeréseként. A díjak ünnepélyes átadására 2023. 12.15-én került sor egyetemünk Campusán, ahol a díjazott hallgatókon kívül a duális partnercégek is képviseltették magukat. Dr. Angeli Eliza a NJE Duális Képzési Központ igazgatója köszöntőjében kiemelte a hallgatók kreativitását, valamint azt, hogy milyen hasznosak az elkövetkezendő évek leendő duális hallgatói számára azok az üzenetek, melyeket a már évek óta ebben az oktatási formában tanuló, tapasztalt duális hallgatók fogalmaztak meg. Ennek okán határozott úgy a pályaműveket értékelő bizottság, hogy a közel jövőben egy rövid, trendi, megjelenésében a mostani középiskolások érdeklődését felkeltő montázs készítésével teszi még hangsúlyosabbá az videókban rejlő üzenet értékű mondanivalót.

Mindezek után a díjazott csapatok átvehették ajándékutalványaikat, végül pedig egy szendvicsebédhez kapcsolódó kötetlen beszélgetésben mind a partnercégek képviselői, mind pedig a hallgatók megoszthatták egymás között a duális képzéssel kapcsolatos élményeiket és tapasztalataikat.  

A verseny végeredménye:

  1. helyezett: Kis Panna Boglárka, Zagyva Rebeka Mária – Hilti Szerszám Kft.
  2. helyezett: Lévai János Szabolcs, Szász András, Vincze Dávid István – Linamar Kft.
  3. helyezett: Bene Dorina, Danku Anna – Magyar Nemzeti Bank

különdíj:     Czudor Anna Petra, Pintér Gréta – Pilze-Nagy Kft.