Pályaorientációs kiállítás #tanuljszakmát

A Kecskeméti Szakképzési Centrum meghívására képviseltük a Neumann János Egyetemet a #Tanuljszakmát elnevezésű pályaorientációs rendezvényen. Az eseménynek a Messzi István Sportcsarnok adott otthont, ahová diákok százai látogattak el. Megismerkedtek a különböző szakmákkal és iskolákkal, ezzel is elősegítve a döntést, amely a pályaválasztásukkal kapcsolatos. Egyetemünk standján kétség kívül a legnagyobb látványosság a hallgatói műhely járműépítő csapatainak bemutatója volt. Ők maguk pedig így értékelték a pályaorientációs kiállítás napját:  
“Egy igazán színvonalas rendezvénynek, a Tanulj Szakmát Kiállítás-nak lehettünk részesei a Kecskeméti Szakképzési Centrum jóvoltából. Október 2-án a Kenji Racing Team motorsportcsapattal együtt képviseltettük magunkat a Messzi István Sportcsarnokban.
A rendezvény célja a pályaválasztás előtt álló- javában 8. osztályos- tanulók széleskörű tájékoztatása volt arról, hogy milyen irányba is tudnának elhelyezkedni Kecskeméten. Volt részünk divatbemutatóban és különböző alternatív programokban. Lehetőségünk volt hegesztőszimulátort, festő-fényező szimulátort és még sok egyebet kipróbálni.
Csapatunk hajtáslánc részlegének újonnan kinevezett vezetője, Hinek Dominik így nyilatkozott: „Egy rendkívül sokrétű kiállítás volt. Majdnem az összes szakma képviseltette magát, ami a környéken megtalálható. Ez egy nagyon jó lehetőség volt azon fiatalok számára, akik pályaválasztás előtt állnak. Reggel kiállítottuk az autót, a KMS-t, és nagyon sokan érdeklődtek a GAMF, KVK és GTK karok irányába. Igyekeztünk minden kérdésre választ adni.”
Ezúton is köszönjük a lehetőséget és az élményeket!”