Klassz interjú a CLAAS-nál

Interjú Papp Judittal, egy volt Gamfos logisztikus hallgatóval

  1. Milyen munkakörben dolgozol a cégnél? Meséld el, hogyan telik egy munkanapod!

 

Államvizsga után kezdtem a cégnél, 2021 februárjában, speciális tárolóeszköz koordinátorként. Ez a pozíció a logisztikai mérnöki végzettségemmel nem igazán vág egybe, de így lehetőségem nyílt egy új területen kipróbálni a képességeimet. Munkám során speciális tárolóeszközök fejlesztésével és fejlesztésével foglalkoztam. Márciustól új pozícióban, logisztikai mérnökként folytatom munkámat a vállalatnál. Jelenleg a betanulási folyamat zajlik. Logisztikai mérnökként folyamatfejlesztéssel, szimulációkészítéssel, új folyamatok kidolgozásával és fejlesztési projektek levezénylésével fogok foglalkozni. Napjaim így a jelenlegi folyamatok megismerésével, feltérképezésével és a szükséges ismeretek elsajátításával telnek.

 

  1. Hogyan fogadtak a munkahelyen, mint kezdőt? Hogyan segítették a kollégáid a beilleszkedésed?

 

Mivel már egy éve gyakornokként itt dolgoztam, így egész könnyen ment a beilleszkedés. A közvetlen kollégáim  nagy részével gyakornokként volt alkalmam együtt dolgozni, így nem teljesen ismeretlen környezetbe kerültem. Szerencsés vagyok, mert egy nagyszerű csapat tagja lettem, a kollégáim rengeteg segítséget és támogatást nyújtottak, így nem volt gondom a beilleszkedéssel. Nem éreztem hátrányát annak, hogy pályakezdő vagyok, én készen álltam az új ismeretek elsajátítására, a kollégáim pedig támogattak ebben.

 

  1. Mennyire tudsz az egyetemen megszerzett tudásra építeni a munkád során? Szükség van-e a munkád során nyelvtudásra?

 

Már gyakornokként is tapasztaltam, hogy az egyetemen lehetőségem van elsajátítani az alapvető készségeket és ismereteket, majd a munkám során ezekre tudok építkezni. Az egyetemen szerzett tudás alapul szolgált a munkám során megszerzett ismereteknek. A nyelvtudásra a mindennapjaim során szükségem van. Rendszeresek az angol nyelvű megbeszélések, gyakran van szükség angol nyelvű tartalom összeállítására, illetve a szakmai anyagok is legtöbbször angol nyelven elérhetők. Véleményem szerint logisztikai mérnökként elengedhetetlen a nyelvtudás.

 

 

  1. Gondolkodsz-e abban, hogy tovább képezd magad a szakmában?

 

Az alapdiploma után számos továbbképzési lehetőség áll rendelkezésre. Jelenleg mesterképzésben gondolkodom, de kilátásban vannak szakirányú továbbképzések is. Szívesen jelentkeznék adatvezérelt ellátásilánc-menedzsment szakirányú továbbképzésre.

 

  1. Mint kezdő mérnök, hogy érzed, a munkádat anyagilag megbecsülik-e? Hogyan tapasztalod, a logisztikai szakterületen végzett szakembereket mennyire keresik a piacon?

 

Véleményem szerint logisztikai mérnökként lehetőségek nyílnak versenyképes pályakezdő bérezéssel elhelyezkedni. Teljes mértékben pozitívak a tapasztalataim az elhelyezkedést illetően. Véleményem szerint logisztikai végzettséggel számos lehetőség nyílik az elhelyezkedésre.

 

 

Előző félév decemberében a Neumann János Egyetem logisztikai mérnök alapszak hallgatói a törökszentmiklósi CLAAS Hungária Kft. gyárba látogathattak, ahol már végzett logisztikai mérnök hallgatónk Papp Judit és jelenlegi hallgatónk Kraicz Gyula dolgozik. Diákjaink egyrészről megnézhették a gyártási, raktározási és folyamatfejlesztési feladatokat, másfelől egy érdekes és hasznos szakmai előadást hallgathattak meg Urbán Attila ellátási lánc menedzsment vezetőtől.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a lehetőséget, és bízunk benne, hogy a jövőben is megismételhetjük a látogatást.