Lányok Napja a GAMF Műszaki és Informatikai Karon 2022

Ismét nagy sikerrel zajlott a Lányok Napja a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Karán. A ballagásokhoz közeli időpont ellenére sok műszaki pálya iránt érdeklődő lány kapott betekintést a Kar életébe.

Az esemény, már hagyomány szerint egy kerekasztalbeszélgetéssel indult, ahol a hallgató lányok megosztották tapasztalataikat a tanulmányaikról, a járműépítő csapatokban rejlő lehetőségekről, a duális képzésről, gyakornoki programokról, a szakkollégium szabadidős programjairól, és arról, hogy hogyan érzik magukat a műszaki és informatikai pályákon. A beszélgetés vidám hangulatban telt, köszönhetően az oktató hölgyek közvetlenségének, a motivált hallgatóinknak, valamint az érdeklődő és nyitott középiskolás lányoknak.

Ezt követően labor túrára vittük a lányokat, ahol nagyon sok izgalmas bemutatót hallhattak és láthattak a vendégek. Először megkóstolhatták YuMi, a kar kollaboratív robotja által főzött kávét, majd betekintést kaptak a Kefo Motorsport és a Kenji Racing Team, az egyetem járműépítő csapatainak életébe. Kipróbálhatták, milyen logisztikusan gondolkodni, ami nagyfokú kreativitást igényelt, mely tulajdonság a logisztikai mérnök szakhoz elengedhetetlen. Az additív laboratóriumban betekintést nyertek a digitális fogászati képzéshez szükséges eszközök világába, majd a járműmérnök képzésben részt vevő oktatók egy oktatási célra használt Mercedes CLA-n szemléltették a legújabb járműfejlesztési projekteket. A Dióda Lézerközpontban a lézerek a szépségiparban című előadást hallgatták meg, a nap zárásaként pedig az IOS applikációfejlesztésbe is belekóstolhattak a lányok.

Úgy gondoljuk, hogy sikerült új távlatokat és célokat mutatnunk a hozzánk ellátogató jövőbeni mérnök hölgyeknek.

Lézerek a szépségiparban, háztartási robotok, és a jövő járművei. Na meg lányok, akik programoznak!

2022.04.28. 10:00 – 14:00

Kecskemét
Neumann János Egyetem GAMF Kar, 6000 Kecskemét, Izsáki út 10.

Hol találkozunk? 6000 Kecskemét, Izsáki út 10.

Elvárt öltözet: kényelmes, évszaknak megfelelő viselet

Minimum életkor: 16

Ellátás: pogácsa, ásványvíz, szendvics

Érdekel a modern technológia? A programozás? Netán az anyagok minősége? Tetszenek a modern járművek?

Ha ezek közül bármelyikre IGEN a válaszod, akkor jó hírünk van, ugyanis a Lányok Napján pont ezeket a témákat járjuk körbe szórakoztató módon, hasznos információkkal fűszerezve.

Részletes program:

10:00-10:15 Regisztráció
10:15-11:30 Kerekasztal beszélgetés mérnökhallgató lányokkal, végzett mérnökökkel és az egyetem női oktatóival.
11:30-12:00 Szendvicsebéd
12:00-14:00 Kukkants be hozzánk!

Hogy hova nyerhetsz betekintést? Robotika, programozás, logisztika; mindezt az alábbi programokkal:

– Ez vajon egy háztartási robot?
– Rend a lelke mindennek, termeljünk logi(szti)kusan!
– Lányok és a motorsport.
– Ha nem csak a színe érdekel (a jövő járművei).
– Lézerek a szépségiparban.
– Lányok a programozásban.