Neumannos logisztikusok a siófoki MLBKT Konferencián

Idén ősszel 31. alkalommal rendezte meg a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság az év legnagyobb logisztikai kongresszusát a siófoki Azúr Hotelben, melynek keretén belül a logisztikai tanulmányokat folytató hallgatókat is fogadták.

Az októberi három napos Kongresszus első napján az Ifjúsági Tagozat programjain vehettek részt az érdeklődő fiatalok. A konferencián a rugalmas ellátási lánc témában szerveztek előadásokat és plenáris üléseket.

A hallgatókat az alábbi programokkal várták:

  • Lőrincz Péter Diplomamunka Pályázat díjátadója
  • Pályakezdők a munka világában
  • Hallgatói bérfelmérés eredményének ismertetője
  • Információfeldolgozás és annak kapcsolódása az ellátási lánchoz
  • Kiállító cégek látogatása és networking
  • Logisztikai kvíz vállalati képviselőkkel

Az NJE GAMF Kar logisztikai mérnöki alapszakot 16 fő képviselte az eseményen. A rendezvény része volt egy logisztikai témájú kocsmakvíz is, amelyen két GAMF-os csapat a 2. és 3. helyen végzett, sőt egy hallgató gyárlátogatást is nyert egy multinacionális vállalathoz. A szünetben luxus terepjáró autókkal élményvezetésen vehettek részt a hallgatók.

A konferencián a logisztikai mérnök szak oktatói is részt vettek. Színvonalas előadásokat hallgattak a Mesterséges Intelligencia és a logisztika kapcsolatáról, az intermodalitás aktuális kihívásairól, a fenntarthatóság jegyében készült Lean&Green programról és a szállítmányozás visszazöldítéséről. A kerekasztal beszélgetést követően az ipari partnerekkel egyeztettek a Lean&Green program egyetemi oktatásba való beillesztésének lehetőségéről.

A résztvevők sokrétű szakmai tapasztalattal és számos új céges kapcsolattal és szponzori ajándékokkal térhettek haza az eseményről.