MERCEDES-BENZ MANUFACTURING HUNGARY KFT.

Tisztelt Érdeklődő!

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár termelési folyamata a karosszériaelemek préselésétől, a karosszéria felépítésén és fényezésén át, a gépkocsi összeszereléséig a legmodernebb technológiák alkalmazásával történik.
Az első Magyarországon is gyártott termék a Mercedes-Benz B-osztály volt, amelyet 2013-ban a négyajtós CLA Coupé, majd 2015 januárjában a CLA Shooting Brake követett. 2018 májusa óta az A-osztály egészíti ki a magyar gyártóhelyszín termékporfólióját, amely a B-osztályt váltotta. A CLA Coupé és CLA Shooting Brake modellek kizárólag Kecskeméten készülnek az egész világ számára. 2020 nyarán a kecskeméti Mercedes-Benz gyár egy újabb mérföldkőhöz ért: a vállalat kompaktautó-családjának két hibridmodelljét, a CLA 250 e Coupét és a CLA 250 e Shooting Brake-et is kizárólag Kecskeméten kezdték gyártani. 2021 több szempontból is fontos évet jelentett a gyár számára: nyáron elkészült a 1.500.000-dik „Made in Kecskemét” autó, továbbá októbertől elindult Magyarország első, tisztán elektromos, sorozatgyártásban készülő autójának, az EQB-nek a gyártása is.
2022 nyarán tett bejelentésével a Mercedes-Benz beruházási terve részeként több mint 1 milliárd euró értékű befektetéssel készíti fel kecskeméti gyárát a jövőbeli feladatokra. Új összeszerelő- és karosszéria-gyártósor épül. A jövőbemutató befektetés további lendületet ad a foglalkoztatásnak Kecskeméten és a régióban.
A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. hosszú távú munkahelyet és szakmai perspektívákat nyújt, amelynek egyik alappillére a hazánkban meghonosított duális szakképzés és duális főiskolai képzés. A Mercedes-Benz együttműködve Neumann János Egyetem jogelődjével, a Kecskeméti Főiskolával és a helyi szakiskolákkal, Magyarországon elsőként vezette be a német mintájú duális szak- és főiskolai képzést.
A Mercedes-Benz Academy Kecskemét, amely egy 8000 négyzetméteres képzési központ gyár területén, a legkorszerűbb oktatási eszközöket biztosítja a tanulók, hallgatók részére 2018 szeptembere óta.
A Mercedes-Benz gyárral kötött stratégiai együttműködési megállapodás nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a járműipari képzés meghatározó központjává vált a Neumann János Egyetem.

A cég honlapja: https://gyar.mercedes-benz.hu/

A cég/partner honlapján a duális információkra mutató link: https://gyar.mercedes-benz.hu/kepzes/dualis-egyetemi-kepzes

Milyen szakosokat várnak?

Gépészmérnök, Járműmérnök, Mérnökinformatikus, Logisztikai mérnök, Gazdálkodás és menedzsment (Képzés kezdete: 2023. szeptember)

 Gyakorlati helyszín: Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. /6000. Kecskemét, Mercedes út 1.

Duális kapcsolattartó

Név: Gyarmati László

E-mail: laszlo.gyarmati@mercedes-benz.com

Telefon: +36-30/116-6184

Jelentkezési feltételek:

Érettségi bizonyítvány, középiskolai eredmények, önéletrajz, motivációs levél

 

Jelentkezési határidő középiskolások számára: 2024.01.21.

A felvételit 2024.02.09.-ig bonyolítjuk le.