MERCEDES-BENZ MANUFACTURING HUNGARY KFT.

Tisztelt Érdeklődő!

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár termelési folyamata a karosszériaelemek préselésétől, a karosszéria felépítésén és fényezésén át a gépkocsi összeszereléséig terjed a legmodernebb, környezetkímélő technikát alkalmazásával.

Első modellként 2012-ben a Mercedes-Benz B-osztálya gördült le a gyártószalagról. Ezt követte 2013-ban a négyajtós kompakt CLA Coupé, majd 2015-ben a CLA Shooting Brake. Ez utóbbi két modellt az egész világon kizárólag Kecskeméten gyártják. 2018 májusa óta az új A-osztály egészíti ki a magyar gyártóhelyszín termékpalettáját, amely a B-osztályt váltotta. 2019 februárjától a CLA Coupé, júniustól pedig a testvérmodell CLA Shooting Brake új generációját is a magyarországi telephelyen gyártják. 2019-ben harmadszor indult el sikeres sorozatgyártás, amikor a Mercedes-AMG Performance 3 modellje gördült le a gyártószalagról.  2020 nyarán a kecskeméti Mercedes-Benz gyár egy újabb jeles mérföldkőhöz ért: vállalat kompaktautó-családjának két hibridmodelljét, a CLA 250 e Coupét és a CLA 250 e Shooting Brake-et is kizárólag Kecskeméten kezdték gyártani.

2017 szeptemberében egy 8000 négyzetméteres képzési központ építése kezdődött meg a kecskeméti gyár területén, elsősorban a duális képzésben résztvevő középiskolások és felsőoktatási hallgatók részére. A Mercedes-Benz Academy Kecskemét a legkorszerűbb oktatási eszközöket biztosítja a tanulók, hallgatók részére 2018 szeptemberétől.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. hosszú távú munkahelyet és szakmai perspektívákat nyújt, amelynek egyik alappillére a hazánkban meghonosított duális szakképzés és duális főiskolai képzés. A Mercedes-Benz – együttműködve a Kecskeméti Főiskola Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai Karával (GAMFK) és helyi szakiskolákkal – Magyarországon elsőként vezette be a német mintájú duális szakképzést és főiskolai oktatást.

A kecskeméti duális főiskolai képzésről szóló memorandumot 2011. májusában írták alá a partnerek, ennek értelmében a 2012/2013-as tanévben megkezdték tanulmányaikat az első duális hallgatók, azóta pedig több mint 40 hallgató vehette át diplomáját.

A Társadalmi Infrastruktúra Operatív programból elnyert mintegy 1 milliárd 344 millió forint támogatás lehetővé tette a Kecskeméti Főiskolán, hogy egy újonnan épült korszerűen felszerelt épület szolgálja a járműipari képzést.

A Mercedes-Benz gyárral kötött stratégiai együttműködési megállapodás nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a járműipari képzés meghatározó központjává vált a Neumann János Egyetem jogelődje, a Kecskeméti Főiskola.

 

A cég honlapja: https://www.gyar.mercedes-benz.hu/index.php/hu/

A cég/partner honlapján a duális információkra mutató link: https://gyar.mercedes-benz.hu/index.php/hu/kepzes/dualis-egyetemi-kepzes

 Kiket várnak?

·         gépészmérnök

·         járműmérnök

·         logisztikai mérnök alapszakra jelentkezőket.

 Gyakorlati helyszín: Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. /6000. Kecskemét, Mercedes út 1.

További információ:

E-mail: dualis@daimler.com

 Jelentkezési határidő: 2021.01.24-ig.