MERCEDES-BENZ MANUFACTURING HUNGARY KFT.

Tisztelt Érdeklődő!

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár termelési folyamata a karosszériaelemek préselésétől, a karosszéria felépítésén és fényezésén át, a gépkocsi összeszereléséig a legmodernebb technológiák alkalmazásával történik.

Az első Magyarországon is gyártott termék a Mercedes-Benz B-osztály volt, amelyet 2013-ban a négyajtós CLA coupé, majd 2015 januárjában a CLA Shooting Brake követett. 2018 májusa óta az A-osztály egészíti ki a magyar gyártóhelyszín termékporfólióját, amely a B-osztályt váltotta. A CLA coupé és CLA Shooting Brake modellek kizárólag Kecskeméten készülnek az egész világ számára. 2020 nyarán a kecskeméti Mercedes-Benz gyár egy újabb mérföldkőhöz ért: a vállalat kompaktautó-családjának két hibridmodelljét, a CLA 250 e coupét és a CLA 250 e Shooting Brake-et is kizárólag Kecskeméten kezdték gyártani. 2021 több szempontból is fontos évet jelentett a gyár számára: nyáron elkészült a 1.500.000-dik Made in Kecskemét autó, továbbá októbertől elindult Magyarország első, tisztán elektromos, sorozatgyártásban készülő autójának, az EQB-nek sorozatgyártása is.

2017 szeptemberében egy 8000 négyzetméteres képzési központ építése kezdődött meg a kecskeméti gyár területén, elsősorban a duális képzésben résztvevő középiskolások és felsőoktatási hallgatók részére. A Mercedes-Benz Academy Kecskemét a legkorszerűbb oktatási eszközöket biztosítja a tanulók, hallgatók részére 2018 szeptemberétől.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. hosszú távú munkahelyet és szakmai perspektívákat nyújt, amelynek egyik alappillére a hazánkban meghonosított duális szakképzés és duális főiskolai képzés. A Mercedes-Benz együttműködve Neumann János Egyetem jogelődjével, a Kecskeméti Főiskolával és a helyi szakiskolákkal, Magyarországon elsőként vezette be a német mintájú duális szak- és főiskolai képzést.

A kecskeméti duális főiskolai képzésről szóló memorandumot 2011. májusában írták alá a partnerek, ennek értelmében a 2012/2013-as tanévben megkezdték tanulmányaikat az első duális hallgatók, azóta pedig több mint 40 hallgató vehette át diplomáját.

A Társadalmi Infrastruktúra Operatív programból elnyert mintegy 1 milliárd 344 millió forint támogatás lehetővé tette a Kecskeméti Főiskolán, hogy egy újonnan épült korszerűen felszerelt épület szolgálja a járműipari képzést.

A Mercedes-Benz gyárral kötött stratégiai együttműködési megállapodás nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a járműipari képzés meghatározó központjává vált a Neumann János Egyetem.

A cég honlapja: https://www.gyar.mercedes-benz.hu/index.php/hu/

A cég/partner honlapján a duális információkra mutató link: https://gyar.mercedes-benz.hu/index.php/hu/kepzes/dualis-egyetemi-kepzes

Milyen szakosokat várnak?

Gépészmérnök, Járműmérnök, Mérnökinformatikus, Logisztikai mérnök, Pénzügy-és számvitel, Nemzetközi gazdálkodás

 Gyakorlati helyszín: Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. /6000. Kecskemét, Mercedes út 1.

További információ:

E-mail: dualis@daimler.com

Jelentkezési határidő középiskolások számára:2022.01.24-ig.

A felvételit 2022.02.15-ig bonyolítjuk le.