Véget ért a Neumann Innovációs Tábor

Véget ért egyetemünkön a középiskolásoknak szóló Neumann Innovációs Tábor, melyet a Neumann 2023 programsorozat keretén belül rendeztünk meg. Idén 25 városból 83 diák jelentkezett az egy hetes eseményre azzal a céllal, hogy megismerjék az itt folyó munkát, információt gyűjtsenek a nálunk választható szakokról, illetve betekinthessenek az egyetemi életbe leendő hallgatóként. Gazdag programmal vártuk őket. Délelőttönként tematikus, szakirányú foglalkozásokon vettek részt, délutánonként pedig sport, játékos matematika és fizika, ügyességi és vidám szabadidős feladatok szórakoztatták a fiatalokat.

A programokat úgy állítottuk össze, hogy figyelembe vettük a diákok érdeklődési körét, és többféle tematikát kínáltunk. A résztvevők többek között megismerhették a 3D nyomtatást, a programozást, a járművek és gépek szerelésének, valamint javításának technológiáit. A gyakorlatban ki is próbálták a járművek kerékcseréjét, vagy éppen fényezését, egy másik csoport a 3D szkennelés és nyomtatás segítségével sakk-figurákat készített, amelyek éppen úgy néztek ki, mint maguk a készítők. 

A programozó csapat is érdekes feladatokat oldott meg. A különböző eszközök programozása mellett például egy kávéfőzőgépet úgy programoztak be, hogy egy finom kávét készített a jelenlévőknek. A játékfejlesztők egy virtuális játék elkészítésén dolgoztak egész héten. 

A fiatalok délutánonként érdekes és változatos programokon vettek részt:

Egy interaktív duális bemutatkozó délután keretében megismerték a legfőbb duális partnereinket:

  • Mercedes Benz Manufacturing Hungary Kft.
  • Hilti Szerszám Kft.;
  • Knorr Bremse Fékrendszerek Kft.
  • Linamar Hungary Zrt.
  • Phoenix Mecano Kecskemét Kft.
  • Magyar Nemzeti Bank

 

Látogatáson voltak a kecskeméti Mercedes gyárban, sportoltak a Domb Beach Strandon,  a Gokart pályán és ismerkedtek a várossal is.

Várunk vissza benneteket egyetemistaként a Neumannon!

Neumann Innovációs Tábor 2023 felhívás

https://www.baon.hu/helyi-kozeletgaleriaval