Nemzetközi szintéren a logisztikai mérnök alapszak

A Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Karán több éve sikeresen működő logisztikai mérnök alapszakja tovább fejleszti nemzetközi kapcsolatait. 2022. május 30. és június 1. között Dr. Tóth Ákos a logisztikai mérnök alapszak egyetemi docense tárgyalásokat folytatott a stuttgarti Duale Hochschule Baden-Württemberg duális felsőoktatási intézményben. A megbeszélések eredményeként a német intézmény megerősítette, hogy szeretne még több magyar logisztikus hallgatót féléves Erasmus ösztöndíj, illetve egy hetes nyári szakmai kurzus keretében fogadni Stuttgartban. Sőt ők is 40 fővel 2023 júniusában egy hetes szakmai nyári továbbképzésen kívánnak részt venni a Neumann János Egyetem GAMF Karán, ami igazolja a logisztikai mérnök alapszakon folyó oktatás nemzetközi szinten is elismert színvonalát.

A német kollégákkal a DHBW stuttgarti intézmény gazdasági és logisztikai szimulációs központjában

A külföldi út másik fő célja a LogiMAT elnevezésű logisztikai és automatizálási kiállításon való részvétel volt. A rangos nemzetközi kiállításon tanár úr rengeteg fényképpel, szakmai kiadvánnyal tért haza, melyek a legújabb logisztikai trendeket mutatják be. Ezek az ismeretek már az ősszel kezdődő órákon tananyagként fognak szerepelni, így a hallgatók az elmélet mellett a legmodernebb logisztikai technológiákkal is megismerkedhetnek az anyagmozgatás, raktározás, termelésmenedzsment és nemzetközi beszerzés tantárgyak keretében.

A vásáron történt szakmai egyeztetés eredményeként megegyezés született Lázár Csabával, a Beewatech kecskeméti gyárának igazgatójával, hogy a cég által kifejlesztett AMR logisztikai funkciókat ellátó robotról szakmai előadást fog tartani az anyagmozgató rendszerek tantárgy keretében. Így a már több éves sikeres együttműködés a Beewatech-vel tovább bővül, és ez is a hallgatók minél magasabb szintű oktatását fogja szolgálni.

Tanulj nálunk és nemzetközi partner intézményeinkben logi(szti)kusan!