Neutech 2022-2023

 Útnak indul a Neumann Technológiai Bázis, azaz a NEUTECH!

 A kecskeméti Neumann János Egyetem karait bemutató látványos utazó kamion Kecskemétről indulva 13 város középiskoláiba látogat el a 2022-2023-as tanévben, hogy a műszaki, informatikai, gazdasági és agrár területek iránt érdeklődő diákok pályaorientációs döntését segítse.

A NEUTECH utazó digitális innovációs konténerben a diákok a GAMF Műszaki és Informatikai Kar, a Gazdaságtudományi Kar és a Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar interaktív és gyakorlati bemutató foglalkozásain vehetnek részt. Megtudhatják, hogy mi az a digitális iker az iparban, kipróbálhatják a 3D tervezést, nyomtatást és szkennelést, az Arduino programozást, IOS mobilapplikáció fejlesztést, valamint megismerhetik a hidrogénhajtású járművek működését.

A Neumann Technológiai Bázis programsorozat keretében a diákok fenntarthatósági tematikájú foglalkozásokon is részt vehetnek, amelyek a most indult Zöld Föld komplex fenntarthatósági tantárgy alapján kerültek összeállításra. A hallgatók többek közt a használt elemek és telefonok újrahasznosítási lehetőségeivel, a zero waste fogalomrendszerével, a mikroműanyagok veszélyeivel, valamint az élelmiszereink szállítása által okozott környezetterhelés problémájával is megismerkedhetnek.

A NEUTECH – Neumann Technológiai Bázis programsorozat a Neumann János Egyetem megbízásából az Alapértékek Nonprofit Kft. és az Egyetem közös szervezésében valósul meg.

neutech@neutech.hu