Programozó verseny Neumann János emlékére

Neumann János születése 120. évfordulójának alkalmából a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kara és a Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium országos többfordulós, nemzetközi középiskolai programozó versenyt hirdet 9-14. évfolyamos diákok részére. Határon túli magyar középiskolások jelentkezését is várjuk!

"A gépekkel dolgozni főképpen azért nehéz, mert mindazt, amit mondunk, valóban a szó szoros értelmében végrehajtják."

Neumann János

A programozási feladatokat C++, C#, Java vagy Python nyelvek valamelyikével kell megvalósítani. A selejtezőkben az otthoni megoldások esetén bármelyik nyelv, megoldás stb. használható.

A verseny első 3 fordulója online formában kerül megrendezésre, majd a legjobb megoldásokat beküldő csapatok meghívást kapnak a Neumann János Egyetem GAMF Karára a döntőbe.

Az online fordulókban megoldandó feladatok esetén csak az eredményeket kell beküldeni, a forráskódokat nem. Így a csapatok szabadon választhatják a programnyelvet, de a feladatokat megoldhatják akár papíron, vagy internetes kereséssel is.

A három online fordulóban megszerzett összesített pontszám alapján kerül megállapításra a sorrend és a legtöbb pontot elért 8-10 csapat kap meghívást a döntőre. Pontszámegyenlőség esetén egy 4. online forduló dönt a sorrendről (csak azoknál a csapatoknál, ahol a holtverseny fennáll).

A döntőben egyetlen (emelt szintű informatika érettségi jellegű) programozás feladat kerül kitűzésre, amely megoldására a bejutott csapatoknak 90 perc áll a rendelkezésére.

A döntőben a feladatokat C++, C#, Java vagy Python nyelvek valamelyikével kell megoldani. A szakmai zsűri a megoldásokat és a forráskódokat is pontozza.

Jelentkezési határidő: 2022. november 4.

Jelentkezési űrlap

Az online fordulók időpontjai (a feladat publikálásának időpontja – beadási határidő):

1. forduló: 2022. november 16. (12:00) – 2022. november 19. (23:59)

Az első forduló feladatsora ide kattintva elérhető.
Az első forduló megoldókulcsa ide kattintva
elérhető.

2. forduló: 2022. november 23. (12:00) – 2022. november 26. (23:59)

A második forduló feladatsora ide kattintva elérhető.
A második forduló megoldókulcsa ide kattintva elérhető.

3. forduló: 2022. november 30. (12:00) – 2022. december 03. (23:59)

Az harmadik forduló feladatsora ide kattintva elérhető.
A harmadik forduló megoldókulcsa ide kattintva
elérhető.

A döntő várható időpontja: 2023. március

Érdeklődni lehet: Kovács Márk tanszéki mérnöknél (kovacs.mark@gamf.uni-neumann.hu)