PPG TRILAK KFT.

Tisztelt Érdeklődő!

A soroksári festékgyár története 1907-ben kezdődött, és több mint 100 éve ugyan azon a helyen íródik tovább. A PPG Trilak Kft ma 250 embert foglalkoztat, portfóliójában mintegy 1000 termék szerepel, évente 30 ezer tonna festéket állít elő, 40%-os piaci részesedése mellett pedig külföldre is termel. A PPG Trilak legfontosabb exportpiacai Románia, Csehország és Szlovákia, de a cég vakolataival a lengyel és a francia piacon is találkozhatnak a vásárlók.

Az 1990-es évek óta piacvezető PPG Trilak 2008-tól tartozik az amerikai tulajdonú PPG cégcsoporthoz, amely a világ legnagyobb festékipari konszernje. A lopakodó repülőgépek speciális bevonatától a Ferrari autók festéséig számos területre szállít egyedi iparági megoldásokat. A PPG nemzetközi háttere biztosítja a hazai gyár fejlődésének folyamatos perspektíváját, hiszen a cégcsoport európai laboratóriumaiban a legkorszerűbb követelményeket kielégítő festékek fejlesztése zajlik. Az összefonódás értékeit mutatja, hogy a magyar vállalati sztenderdek, fejlesztések és ötletek is megjelennek az anyavállalatnál, illetve hogy a PPG Trilak százéves tapasztalata több piacon is hatékonyan támogatja a PPG csoportszintű működését. A PPG Trilak itthon is a PPG több üzletágát képviseli: ipari gyártók használják speciális festékeit és bevonatait, illetve a hazai Mercedes-, Suzuki- és Audi-gyárak is a PPG festékeivel és egyedi technológiájával festik az itthon gyártott autókat. Ugyancsak speciális PPG alapanyagok felhasználásával valósult meg például a budapesti Margit híd fémszerkezetének korrózióvédelme is.

A nemzetközi cégcsoport tagjához méltóan a PPG Trilak emberi erőforrás gazdálkodása előre gondoskodik az utánpótlás nevelésről. A vállalat szakember gárdájának folyamatos biztosítása érdekében olyan megoldásokra törekszik, amelyek hosszútávon biztosítják a tehetséges munkaerőt. Cégünk az utánpótlás nevelés stratégia részeként bekapcsolódik a duális és szakképzés gyakorlatába, amin keresztül lehetősége van meglátni a fiatal tehetségeket, a jövő szakember gárdáját, vezetőit.

A tehetséggondozás, az utánpótlás biztosítása, cégen belüli kinevelése versenyelőnyt jelent számára, ezért tudatosan beépítette stratégiai humánerőforrás tervezésébe. A duális képzésbe és a szakképzési folyamatba való bekapcsolódás előnye, hogy a PPG Trilak Kft. közvetlenül eléri a képzésben részt vevő hallgatókat, akiket megfelelés esetén integrálhat a vállalati kultúrába és folyamatokba.

Nálunk…

  • kis műszeres analitikai módszerek alkalmazásával végezhetsz labor vizsgálatokat.
  • felületbevonatok, festékrétegek minőségügyi vizsgálatát végezheted, színméréseket, kiértékeléseket csinálhatsz.
  • festékhibákat azonosíthatsz, hibafelvételt, dokumentációt készíthetsz.
  • elsajátíthatod a laboratóriumi lakkozórobotok működtetését.
  • monitorozhatod a festék és technológiai paramétereket (fényezés minőségének tekintetében).
  • egy fiatal, jó hangulatú csapat tagja lehetsz.

 A cég/partner honlapja: https://www.ppg.com/; https://ppgtrilak.hu/

Milyen szakosokat várnak?

Járműmérnök vagy Gépészmérnök szakos hallgatók jelentkezését várjuk!

Gyakorlati helyszín:

Duális kapcsolattartó

Név: Szilvási Dávid

E-mail: szilvasi@ppg.com

Telefon:

Jelentkezési feltételek:

Jelentkezz önéletrajzod elküldésével Szilvási Dávidnál (Technical Coordinator) a szilvasi@ppg.com email címen.

Jelentkezési határidő középiskolások számára: Jelentkezési határidő: 01.31.