Pótfelvételi a GAMF Műszaki és Informatikai Karon

A Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kara pótfelvételit hirdet a 2022. szeptemberében induló képzéseire.

INFORMÁCIÓK A MEGHÍRDETETT SZAKOKRÓL

JELENTKEZÉS

A pótfelvételi egy kivételes lehetőség azoknak a fiataloknak, akik most döntenek a továbbtanulás mellett, és azoknak is, akik szakmai karrierjüket szeretnék az aktuális üzleti nézőponttal, a legfejlettebb műszaki és kertészeti ismeretanyaggal kiegészíteni, s ezzel korszerű és jövőbiztos tudásra szert tenni. 

Szeretnénk felhívni a figyelmet a pótfelvételivel kapcsolatos speciális jellemzőkre:

  • csak azok jelentkezhetnek, akik az általános felvételi eljárás során egyetlen megjelölt képzésre sem kerültek be, vagy egyáltalán nem is jelentkeztek szeptemberben induló képzésre,
  • csak egyetlen felsőoktatási intézmény, egyetlen képzésére lehet jelentkezni (ugyanazon jelentkezési hely mindkét finanszírozási formája egy jelentkezési helynek számít),

A pótfelvételi eljárásban a következő államilag finanszírozott szakokra lehet jelentkezni: 

Gépészmérnöki BSc

Járműmérnöki BSc

Logisztikai mérnöki BSc

Mérnökinformatikus BSc

Üzemmérnök-informatikus (BProf)

Költségtérítéses formában választható mesterszak és felsőoktatási szakképzések:

Gépészmérnöki MSc

Műszaki FOSZK

Mérnökinformatikus FOSZK

Programozó informatikus FOSZK

NRG ösztöndíjra azok is pályázhatnak, akik a pótfelvételi keretében kerülnek felvételre.

Az NJE GAMF Műszaki és Informatikai Kar képzései folyamatosan az ipari igényekhez alkalmazkodnak. Kivételes lehetőségeket nyújt a hallgatóknak a járműmérnök alapszakon ősztől induló elektromos járművek specializáció vagy az egyéves, szakirányú továbbképzés is, melyben elektromos járműhajtás szakembereket és szakmérnököket képezünk. Továbbra is népszerű a gépészmérnök szakon induló fegyvertervezés és gyártás specializáció és nagy az érdeklődés az ősztől a SOTE Orvostudományi Egyetemmel közösen meghirdetett digitális fogászati szakmérnök alapszak iránt, melynek gyakorlati részét a Neumann János Egyetem additív gyártástechnológiai laborjában fogják végezni.

Nem elhanyagolható tény, hogy az egyetem 50-nél is több duális partnercéggel áll kapcsolatban, elősegítve, hogy a hallgatóink valódi piaci környezetben, a legmodernebb technológiákat ismerjék meg tanulmányaik során. Büszkék vagyunk arra, hogy partnereink között tudhatjuk a nem csak Kecskemét, hanem az ország szempontjából is kiemelkedő jelentőségű Mercedes Benz Manufacturing Hungary Kft-t, melynek legújabb gyáregysége az idei év eddig bejelentett legnagyobb beruházása lesz.

https://index.hu/gazdasag/2022/07/21/szijjarto-peter-400-milliardos-gigaberuhazas-kecskemeti-mercedes-gyar/

https://www.baon.hu/helyi-kozelet/2022/07/egymilliard-eurobol-bovitik-a-mercedes-kecskemeti-gyarat-2025-ig